fbpx Hoppa till huvudinnehållet

Om Projektet

Det här projektet gick ut på att utveckla en hemsida som fungerar som privatpersoners digitala festplanerare med funktionen att snabbt och enkelt hitta festlokaler i det område man önskar anordna en fest. Problemet plattformen skulle lösa för privatpersoner är de svårigheter som det innebär idag att hitta rätt lokal för rätt typ av tillställning genom att koppla samman de som har lokaler att hyra ut med de som letar efter en lokal som passar just deras tycke.

Utmaningen

Beställaren ville utveckla en bokningssida för event med en 3 stegsfunktion för kunden som går ut på att: Hitta lokal, välja tilläggstjänst (Städ, catering. mm), och sen ha möjligheten att berätta mer om sitt event och antal personer som ska komma.

Beställaren ville också att lokaluthyrarna ska kunna lägga in objekt själva genom en inloggningsfunktion.

VIdare ville kunden ha en modern och responsiv hemsida med en unik design och hög prestanda. Hemsidan skulle, precis som många nystartade företag är i stort behov av idag, rankas högt på Google vilket kräver en hel del arbete med SEO.

Sist men inte minst skulle vi integrera klarna som betalningsmetod.

Lösningen

Vi på iMarketing tog fram en helt ny plattform skapad i wordpress där samtliga delar i kravspecifikationen inkluderades och sammanställdes på ett effektivt sätt. Utifrån den grundläggande analysen av målgrupperna tog vi fram en design som vi sedan bollade fram och tillbaka tills vi hittade rätt. För en lyckad webbdesign som inte bara ska informera utan också locka båda delar av parterna som ska interagera ställdes det höga krav på service delivery, kreativitet, och målgruppskännedom. Ett viktigt fokus var att utforma plattformen på ett sätt som både gör det enkelt för privatpersoner i jakt på en lokal samtidigt som det är smidigt för lokaluthyrare att registrera ett konto för att kunna publicera sina egna lokaler.

Då det inte är en välkänd domän så krävdes det också mycket arbete på sökordsoptimeringen för att säkerställa att båda parter faktiskt hittar till plattformen via relevanta sökningar på Google. Det här är något många företagare missar men det är den absolut viktigaste delen för att få ut så mycket som möjligt av sin investering.

Kund

Grandivent

Projekttyp

Webbutveckling

År

2021
sv_SESE