fbpx Hoppa till huvudinnehållet

Vill du använda Ahrefs men slippa betala tusentals kronor för det? Då är det här för dig.

 

Ahrefs är ett av de mest kraftfulla SEO-verktygen i världen och kan vara skillnaden för ditt företag mellan plats 100 och plats 5 på Google. Problemet är bara att det kommer med en rejäl prislapp.

Men som så ofta finns det även här en annan väg, en helt gratis väg. Vi har satt ihop en steg-för-steg guide som går igenom hur du som domänägare kan komma åt Ahrefs utan att spendera en krona. Bättre SEO på minimal budget helt enkelt.

Steg 1: Gå till Google search console

Steg 2: Skriv in ditt domännamn

 

Steg-1-Ga-till-google-search-console

 

Steg 3: Kopiera koden enligt bilden nedan

Steg-2-Kopiera-TXT-posten

 

Steg 4: Gå till ditt webbhotell, logga in och hitta inställningarna för DNS. Skapa ett nytt DNS record av typen: TXT enligt och döp till ”google._domainkey” eller liknande. Se nedan.

 

DNS

Steg 5: Gå tillbaka till Google Search console och tryck på verifiera. Observera att det kan ta upp till några timmar för DNS ändringen att slå igenom.

 

Verifiera

Steg 6: När det är verifierat och klart, gå till Ahrefs. Tryck på ”sign up for free”.

 

 

Steg 7: Logga in med samma email som du precis använt för att sätta upp Google Search Console och fyll i uppgifterna nedan.

 

 

Steg 8: Välj ”import”

 

 

Steg 9: Tryck ”Markera alla” och sen ”fortsätt”

 

 

Steg 10: Om du har följt alla stegen ska du kunna se och importera din hemsida här, enjoy!

Vill du ha hjälp med konfigurationen eller veta mer om hur du kan använda ahrefs för att ranka högre på Google? Kontakta oss här!

sv_SESE