Hastighetsoptimering

3 sekunder = adjö

Hur snabbt lämnar ni en hemsida som inte laddar klart? 3 sekunder? 4?

I snitt så stannar besökare 3 sekunder på en sida i väntan på att den ska ladda klart. Sen får det vara nog. Om det är på grund utav en stor brist på tålamod bland människor idag eller om det beror på något annat spelar ingen roll. Vi måste anpassa oss. Dessutom är det otroligt bra för din SEO.

Snabbt ska det gå!

För att kunna tillfredsställa de höga kraven som era potentiella kunder ställer på er hemsida idag så är en bra början alltid att se över hur ni ligger till i dagsläget. Gå in på PageSpeed Insights eller gtmetrix och skriv in er url så får ni snabbt reda på förbättringsmöjligheter på er hemsida.

Sen förstår ju vi att alla som har en hemsida idag inte är ett gäng hackers som direkt kan hoppa in och komprimera kod eller ens bilder & videos. Så där har vi ytterligare en anledning till varför iMarketing existerar, vi sköter allt åt er!

En del konkreta åtgärder som brukar dyka upp och som snabbt gör stor skillnad är:

  • Komprimering av bilder och videos
  • Modernare filformat på bilder och videos
  • Komprimering av CSS / JavaScript kod
  • Ladda bilder med Lazyloader
  • Ta bort onödig kod och resurser som blockerar sidans första rendering

Läs mer om hur vi kan göra en inledande analys av er hemsida här!

Vanliga frågor och svar

Hur snabb behöver min hemsida vara?

Tumregeln är att ingen sida ska ta mer än 2 sekunder att ladda. Vi brukar dock ha som mål att hålla laddningstiden under 1.2 sekunder för att minimera risken för avhopp.

Hur kan jag göra en hastighetsoptimering?

Det beror lite på var er hemsida är byggd. Hemsidor i wordpress kan optimeras via olika plugins som komprimerar en del av koden åt er, andra är bra för att komprimera bilder och liknande.

Om ni inte har någon erfarenhet av wordpress eller kodning så kan det vara bra att ta hjälp av någon som kan, det kommer bespara er mycket tid som ni istället kan spendera på det ni gör bäst, er egen verksamhet.