CMS

Få jobbet gjort av proffs eller skapa själv?

Som egenföretagare eller småföretagare kan det av flera anledningar både vara roligt samtidigt som man sparar pengar på att bygga sin egen sajt. Här går vi igenom några av våra favoritverktyg oavsett hur du väljer att gå vidare!

Marknadsföring

Vilket CMS passar er?

Wordpress

När behoven är mindre komplexa är wordpress en alldeles utmärkt plattform att utveckla i. Det är ett bra system för att snabbt bygga webbplatser samtidigt som man kan hålla kostnaderna i schack. Det ger dig en möjlighet att administrera sidan själv som man sällan kan räkna med om man utvecklar sidan helt i egen kod.

WordPress är av goda skäl det absolut mest kända publiceringsverktyget, till stor del för att det är ett open source verktyg där alla kan bidra med olika tillägg och teman.

Systemet kommer med fördelar som ett användarvänligt gränssnitt och tusentals färdiga plugins. Allt detta gör det möjligt att bygga din webbplats på kortare tid — och därmed sänka kostnaderna för hela projektet. Viktigt att ta med sig är att eftersom allt är byggt på open source så är man själv ansvarig för att sköta förvaltningen och uppdateringar löpande. Detta är dock något vi brukar hjälpa våra kunder med så att ni kan slappna av och njuta av en evigt fungerande webbplats.

Shopify

Om ni snabbt vill få upp en e-handel och slippa tänka på uppdateringar och säkerhet så är shopify ett utmärkt val. Till skillnad från wordpress så är shopify en closed source plattform vilket gör att man betalar för att få bygga sin hemsida på deras plattform. Fördelarna är att det finns många färdiga teman att välja mellan och en hel del tillägg om man vill lägga till funktioner utöver det som redan finns. Eftersom de teman som finns är framtagna av erfarna designers så kan man enkelt utgå från dem och endast lägga till sin egen information, sina egna bilder, och självklart produkter.

Nackdelarna är att man är väldigt bunden till deras teman och mallar så när det kommer till design så är man ganska begränsad. Självklart går det att göra mindre justeringar men vi rekommenderar att gå igenom de teman som finns i Shopify och skapa sig en bild på hur det skulle kunna se ut med era produkter, bilder m.m. innan ni bestämmer er.

WIX

WIX.com är liksom shopify en closed source plattform som passar nybörjare som vill utveckla sin egen hemsida med hjälp av diverse mallar och tillägg som Wix erbjuder. Det är generellt sätt både enklare och billigare att bygga sin hemsida i wix jämfört med shopify och de tar inte heller någon avgift per transaktion om man bygger en e-handel. Den stora skillnaden kommer till designmöjligheterna där wix ger mer utrymme för anpassad design, men fortfarande klart mer begränsad än exempelvis wordpress.

Om du vill jämföra Shopify och WIX ytterligare så kan du klicka HÄR.

Webflow

Webflow är det mest closed source avancerade verktyget utav de vi tar upp här och de passar utmärkt för den som är mer van vid webbutveckling. Här är möjligheterna till anpassad design lika stora som din fantasi och kvalitén blir betydligt bättre då du kan anpassa och effektivisera din kod på ett helt annat sätt. Det vi gillar mest med webflow är möjligheterna som finns till att styra designen centralt och att då slippa göra samma ändringar på flera ställen.

Bättre resultat,

mindre huvudvärk

Efter att ha utvecklats 100 tals hemsidor så vet vi både vilken härlig känsla det kan vara att skapa sin egen sajt, med sin egen smak på allt. Men vi vet också hur mycket tid det tar att få ihop allt till en snygg, snabb, och enhetlig sida tillslut. Så om du påbörjat ett arbete på en hemsida och känner att nu får det vara nog, eller om du redan från start vet att du kommer vilja ha hjälp så tveka inte att kontakta oss!

Vanliga frågor och svar

Hur vet jag vilken plattform som passar mina behov bäst?

Det bästa alternativet är att ta ett kostnadsfritt möte med en agent som är kunnig inom webbutveckling och berätta om dina behov och önskemål. Därifrån kan du sedan se över de alternativ som du fått presenterade och jämföra kostnader och estimerat resultat.

Vad kostar en hemsida i WordPress?

Det beror helt på vad ni har för önskemål, men såhär skulle det kunna se ut:

  • Landningssida – 5-10 000
  • Informativ hemsida – 15-25 000
  • Webbshop – 30-60 000
  • Avancerad plattform – 80 000+

När vi gör en prissättning så gör vi det alltid utifrån ett tidsestimat och där timpriset ligger på 600-800 kr/h.

Vad kostar en hemsida i WordPress?

Det beror helt på vad ni har för önskemål, men såhär skulle det kunna se ut:

  • Landningssida – 5-10 000
  • Informativ hemsida – 15-25 000
  • Webbshop – 30-60 000
  • Avancerad plattform – 80 000+

När vi gör en prissättning så gör vi det alltid utifrån ett tidsestimat och där timpriset ligger på 600-800 kr/h.