Instagram Shopping

Därför är det så populärt

Idag är era kära kunder väldigt vana vid att snabbt och smidigt kunna klicka hem vad de vill ha, när ni vill, och utan något krångel. Därför har Instagram shopping blivit ett enormt populärt verktyg för att snabbt visa upp de produkter man erbjuder för sina följare och andra som lyckats hitta till era sociala profiler från olika håll.

Genom en produktkatalog som är korrekt kopplad till er webbshop blir det en väldigt smidig användarupplevelse att handla från just er!

Hur gör man och vad krävs?

Vet man hur man gör så får man det gjort på en dag, annars kan det ofta ta flera veckor då problem i form av kopplingar mellan Facebook, Instagram, och webshoppen kan uppstå.

När allt är på plats så är det dock enkelt. Då är det bara att börja lägga upp och tagga sina produkter (man kan ha upp till 5 produkter taggade i en bild). Ni kan även använda dessa inlägg eller skapa separata inlägg för att annonsera på Facebook och Instagram.

Ni behöver ha en företagsprofil och en koppling till Facebook för att Instagram Shopping ska vara möjligt. Sedan behöver ni ordna en produktkatalog på Facebook (läs om hur ni gör det här).

Ett krav för att det ska fungera är att er företagssida på Facebook inte får ha ålders- eller landsbegränsningar. ni hittar dessutom en steg-för-stegs process som är väldigt praktisk på Instagrams egen sida.

 

 

Vanliga frågor och svar

Vad är Instagram shopping?

Det är en funktion som gör det lätt för användare att handla direkt via instagram. Som företagare gör det att ni enkelt kan tagga produkter i olika bilder och erbjuda en betydligt roligare och smidigare shoppingupplevelse.

Hur många produkter kan jag tagga med Instagram shopping?

Ni kan tagga upp till 20 produkter per karusell, och 5 produkter per bild.

Vad krävs för att börja med Instagram shopping?

Ni behöver den senaste uppdateringen av Instagram-appen, en företagsprofil, och en koppling till er Facebook-katalog. För att spara tid och få ut så mycket som möjligt av Instagram Shopping så gör ni helt rätt i att rådfråga oss mer om detaljerna.